Yahoo - Online suport Telefoane Contact Email si Telefon contact
RSS feed
Abonare newsletter
Plata cu card
| | |

Paris

Descriere generala Paris

Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei. Este impartit in doua de fluviul Sena - Malul Drept, in partea de nord a Parisului, si Malul Stang, in partea de sud. Orasul propriu-zis are o populatie de peste doua milioane de locuitori, dar zona metropolitana are peste 12 milioane de locuitori.

Banner

O asezare importanta timp de mai bine de doua milenii, Parisul de astazi este unul dintre cele mai importante centre culturale si de afaceri din lume iar influenta pe care o exercita in media, moda, stiinta, arta, divertisment si multe alte domenii contribuie impreuna la statutul pe care-l ocupa ca unul dintre cele mai importante orase de pe glob. Parisul ofera turistilor o multime de atractii, muzee si obiective turistice care se gasesc la tot pasul si de aceea pentru a vizita capitala Frantei, putina planificare nu strica. 

Parisul, ca orice metropola importanta are un aeroport international foarte mare, acesta fiind Charles de Gaulle International Airport. Este situat in partea de nord est a orasului si reprezinta unul dintre cele mai importante aeroporturi de legatura ale continentului European. Este bine cunoscut pentru aglomeratia sa si confuzia pe care o poate crea in randul pasagerilor asa ca daca aveti zboruri de legatura lasati timp mai mare intre curse pentru transfer. Are trei terminale dintre care terminalul doi este de-a dreptul urias si divizat in doua sub-terminale. Pentru legaturi intre terminale exista un tren gratuit. In rest totul in acest aeroport este foarte scump, in special mancarea. Cel mai ieftin mod de a ajunge in Paris de la Charles de Gaulle este trenul RER. Trenurile pleaca la fiecare 7-8 minute . Calatoria dureaza cam 35 de minute pana la statia Gare du Nord. Biletele pot fi cumparate de la casele de bilete sau de la automatele albastre (Billetterie Ile-de-France) cu monezi sau carti de credit.

Aeroportul Paris-Orly este al doilea aeroport din Paris si se afla in partea de sud-est a orasului. De la aeroport se poate ajunge in oras cam in 40 de minute cu ajutorul unor autobuze. Pretul biletului de autobuz este de 6 €. O alta optiune pentru a ajunge in Paris de la aeroport, este linia de autobuz 285 care ajunge la statia de metrou Villejuif - Louis Aragon (linia 7) in cam 15 minute. Aceasta linie de autobuz insa, opreste de mai multe ori pe drum si este destinata mai mult localnicilor care fac naveta, decat turistilor. Linia de autobuz pleaca de la nivelul -1 al aeroportului..

Aeroportul Beauvais este situat la nord de Paris. Este un aeroport regional mai mic, folosit in special de cursele low-cost. De la Beauvais pleaca autobuze spre statia de metrou Porte Maillot care circula si la ore foarte matinale. Autobuzele pleaca la 20 de minute dupa fiecare aterizare a unui avion si cu cateva ore inainte de fiecare plecare. Calatoria spre Paris dureaza aproximativ o ora .

Pe langa transportul public, Air France opereaza curse de autobuz intre Charles de Gaulle si Paris, intre Orly si Paris  si intre cele doua aeroporturi.

Odata ajunsi in Paris una dintre modalitatile cele mai bune de a va deplasa prin oras este Metroul. Parisul dispune de o excelenta retea de linii de metrou. Exista 16 magistrale de metrou (1-14, 3bis si 7bis). Metroul circula intre 5 dimineata si 12:30 noaptea (Sambata noaptea circula pana la 1:30).Magistrala 14 este complet automatizata si este numita Meteor.

Una din modalitatile de a vizita cat mai multe muzee si obiective turisitice din Paris, la un pret cat mai mic este Paris Museum Pass, un bilet pre-platit ce asigura acces la peste 70 de obiective turistice si muzee.

Mai jos este o parte din lista muzeelor si obiectivelor turistice:.

In Paris
Acvariul tropical din Porte Dorée
Arcul de Triumf
Centrul Pompidou - National modern art
Muzeul National de Arte Asiatice – Guimet
Muzeul de Arta Decorativa
Muzeul Modei si Textilelor
Muzeul Publicitatii
Muzeul Nissim de Camondo
Muzeul de Arte si Meserii
Muzeul de Asistenta Publica - Spitalele din Paris
Muzeul din Cheiul Branly
Muzeul de Cinema
Muzeul Stiintelor si Industriei - La Villette
Conciergerie
Muzeul National Eugène Delacroix
Muzeul Canalizarii din Paris
Muzeul Galliera
Muzeul modei din Paris
Muzeul Lumii Arabe
Muzeul Artei si Istoriei Iudaice
Muzeul Louvre
Muzeul National de Marina
Muzeul Monnaie
Muzeul Monumentelor Franceze
Muzeul Gustave Moreau
Muzeul National al Evului Mediu
Muzeul de Muzica
Cripta arheologica de la Notre-Dame
Turnurile de la Notre-Dame
Muzeul national l’Orangerie
Muzeul l’Ordre de la Libération
Muzeul d’Orsay
Pantheonul
Muzeul National Picasso
Muzeul Postei
Muzeul Rodin
Sfanta-Capela

In afara orasului
Muzeul Aerului si Spatiului
Muzeul National de Arheologie din Saint-Germain-en-Laye
Muzeul National de Ceramica din Sèvres
Abbaye royale de Chaalis - Muzeul Jacquemart-André
Muzeul si domeniul national de la Castelul Compiègne
Muzeul Condé - Castelul Chantilly
Muzeul Maurice Denis
Castelul Fontainebleau
Castelul Maisons-Laffitte
Castelul Pierrefonds
Muzeul National Port-Royal des Champs
Castelul Rambouillet
Muzeul National Renascentist - Castelul Ecouen
Catedrala Sfantul-Denis
Vila Savoy
Castelul Versailles in intregime, trianon si gradinile
Castelul Vincennes
 

Corona Travel - Agentie de turism © 2011
Blog Wordpress Facebook Corona Travel Twitter Corona Travel
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului - Tel: 0800 86 82 82
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - Tel: 021/313 06 09; 0800 08 09 09
Protectia Consumatorilor - A.N.P.C. www.anpc.gov.ro
Numarul licentei de turism: 5882 / 03.12.2010
Polita de asigurare: AT 01344 , valabil: 25.11.2012-24.11.2013
Brevet de turism nr.: 23689 /11.07.2013